екскурзия с автобус Класическа ИТАЛИЯ-Венеция-Флоренция-Рим-Болоня

екскурзия с автобус Класическа ИТАЛИЯ-Венеция-Флоренция-Рим-Болоня
Маршрут: Венеция - Флоренция - Рим - Болоня
Дати: 12.07.2015 г. 09.08.2015 г. 30.08.2015 г. 20.09.2015 г. 11.10.2015 г. 01.11.2015 г. 20.12.2015 г.
8 дни / 5 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 629 лв.

Венеция – Болоня – Рим – Сиена – Пиза – Монтекатини Терме – Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция, Рим и Флоренция. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим.

Ден 1 - София – Венеция -1130 km
10.00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 12.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 13.00 ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

2 Ден - Венеция
Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. По желание посещение на "Двореца на Дожите" - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тициан, Тинторето и Веронезе; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.

3 Ден - Венеция - Болоня - Рим - 550 км
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" - символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Отпътуване за Рим. Настаняване в района на Рим. Нощувка.

4 Ден - Рим
Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Върховния Касационен Съд; площад "Кавур"; замъка "Сан’т Анджело"; храма на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; Циркус Максимус; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълма Челио; аквадукта на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескуилино с Domus Aurea - златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; колоната на Траян; националния паметник на Виктор Емануил - олтара на родината. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана - базиликата "Св. Петър" (минимум 1 ½ ч.). По желание - изкачване на купола на катедралата "Св. Петър". Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка в района на Рим.

5 Ден - Рим
Закуска. Пешеходна разходка: площад "Навона" - бароковата перла в сърцето на Рим с "Фонтана на четирите реки" по проект на Бернини; църквата "Света Агнезия в Агония"; двореца "Памфилии"; фонтана на Нептун и фонтана на мавъра; Сенатът на Република Италия; Пантеона - най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; "Виа дел Корсо" - главната пътна артерия в каменното сърце на града; фонтана "Ди Треви" и българската църква "Сан Винченцо и Анастасио", подарена ни от папа Йоан Павел II през 2002; площад "Испания" с фонтана на "старата лодка" и църквата "Санта Тринита дей Монти". Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на базиликата "Свети Йоан в Латеран", първата църква построена в Рим след подписването на Миланския едикт през 313 г. и изцяло реставрирана през 1650 г. от архитекта Френческо Боромини; Латеранската баптистерия от 4 век, в която се намира "Святото Стълбище", което се изкачва на колене, защото съдържа част от кръста, на който е бил разпънат Исус Христос – необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

6 Ден - Рим – Сиена – Пиза – Монтекатини Терме - 480 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Сиена. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо"; Палацо Публико и Катедралата. Отпътуване за Пиза - един от най-известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула - символът на града, висока 56 метра и построена през 12 век;Катедралата - пример за т. нар. романо- пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията - смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

7 Ден - Флоренция – София - 1380 km
Закуска. Напускане на хотела. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре"; Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче". Свободно време: разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици". 18.00 ч. връщане до хотела - необходимо е ползване на градски транспорт. Отпътуване за България.

8 Ден - София
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") привечер. 15.30 ч. - трансфер от София (пл. "Александър Невски") до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").

Дати на отпътуване Цена на човек
15.03.2015 г. 629.00 лв.
05.04.2015 г. 685.00 лв.
29.04.2015 г. 685.00 лв.
24.05.2015 г. 685.00 лв.
14.06.2015 г. 669.00 лв.
12.07.2015 г. 659.00 лв.
09.08.2015 г. 659.00 лв.
30.08.2015 г. 685.00 лв.
20.09.2015 г. 685.00 лв.
11.10.2015 г. 659.00 лв.
01.11.2015 г. 635.00 лв.
20.12.2015 г. 685.00 лв.

Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
3 нощувки със закуски в хотел *** (или подобен) в района на Рим
Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция
Туристическа програма с местен екскурзовод в Рим
Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция
Пешеходна разходка в Болоня, Пиза и Сиена
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-3 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 3-4 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим и църквата "Св. Петър" (4 EUR)
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR)
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (2 EUR)
Посещение на "Двореца на Дожите" във Венеция с местен екскурзовод
Двупосочен билет за корабче до Венеция
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод
Посещение на галерия "Уфици"
Екскурзия "Имперският Рим"
Входни такси купола на катедралата "Св. Петър" (5 EUR) и Колизеума (15,5 EUR)
Входни такси за Купола на Брунелески и Кулата на Джото (10 EUR), църквата "Санта Кроче" (6 EUR) и двореца "Пити" (11,5 EUR) във Флоренция
Местен/градски транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Отстъпки:
ученици и студенти: 19 лв;
деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители: 49 лв.

Доплащания:
Единична стая: 220 лв;
Ползване на двойна седалка от един турист: 360 лв.
Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията): 24 лв.
Посещение на Ватиканските музеи при минимум 20 туристи (цената включва такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод): 59 лв.
Посещение на "Двореца на Дожите" при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод). Места се гарантират при резервация и заплащане в офиса: 50 лв.
Посещение на Базиликата "Свети Йоан в Латеран" с местен екскурзовод, при минимум 20 туристи. Места се гарантират при резервация: 25 лв.
Посещение на галерия "Уфици" (цената включва такса резервация, входна такса и местен екскурзовод): 49 лв.
Посещение на галерия "Уфици" (цената включва такса резервация, входна такса и местен екскурзовод): 27 лв. за лица над 65 г.

Полезна информация:
Посещението на Двореца на дожите се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за Двореца на дожите и музеите на площад “Сан Марко” (Музеят “Корер”, Националният археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчана) е 13 EUR. При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 EUR).
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.


ЗАПИТВАНЕ

Оферта:
Име:*
Телефон:
E-mail:*
Брой хора:
Запитване:Полетата със * са задължителни.